Omgeving

Onze sfeervolle groepsaccommodatie staat midden in de natuur, langs een visrijk stromend beekje en aan het eind van een voor gemotoriseerd verkeer doodlopende weg. Rustig en landelijk gelegen maar toch dicht bij alle voorzieningen (Eibergen, 3 km). Rust, ruimte en plezier staan bij ons hoog in het vaandel. De accommodatie heeft een grote, volledig af te sluiten, privé tuin met meerdere terrassen en een vuurplaats. Daarnaast is er voor de kids van alles te beleven rondom de accommodaties: een speelhuisje met glijbaan, trampoline, bolderkarren, skelters en volop buitenspeelgoed. Daarnaast is er een groot voet-, en beachvolleybalveld en aan de beek liggen bootjes waarmee gevaren kan worden! Maar ook bij minder weer is er volop vertier. Onder de grote overkapping vind je een klimtoestel, dartbord (voor volwassenen én kinderen), tafeltennis- en voetbaltafel en een groot terras met bbq. Geen tijd om te vervelen dus! Tel hierbij het prachtige uitzicht over de weilanden en bossen; de Kooijer Recreatie is een uitermate geschikte locatie voor een gezellig weekend weg of om eens wat langer te vertoeven en tot rust te komen.


Een uniek grensdorp

Rekken ligt aan de grens; aan de grens van de gemeente Berkelland, aan de grens van de provincie Gelderland, aan de grens van de Achterhoek en zelfs aan de grens van Nederland. Een prachtige streek met veel bos en houtwallen, waar nog veel van het vroegere natuurschoon bewaard is gebleven. Rekken wordt gescheiden door rivier de Berkel. Deze rivier is fantastisch om langs te wandelen of te kanoën richting Eibergen of door Duitsland. Maar ook een fietstocht mag niet ontbreken tijdens uw verblijf bij De Kooijer Recreatie. Door de mooie ligging, zijn prachtige grensoverschrijdende routes te beginnen vanaf de accommodaties.

Tips voor leuke dagjes uit, mooie bezienswaardigheden of lekker eten
(binnen een straal van 15 kilometer):

Voor meer informatie over de omgeving, leuke tips en de actuele evenementenkalenders kijk op:


Duitsland – grenzeloos genieten!

De grensstreek tussen Nederland en Duitsland was vroeger het terrein van smokkelaars, handelaren en andere avonturiers. Een plek vol activiteit. Vandaag de dag is de grensstreek een geliefde plek voor vakantiegangers. Dat is niet vreemd, want met een bezoek aan de grensstreek krijg je het beste van 2 landen. Je bent even weg in eigen land en tegelijkertijd steek je zo de grens over naar het mooie Duitsland.

Verschillende gemeenten in de Achterhoek en Twente zijn door een 32,5 kilometer lange stads- en staatsgrens verbonden met de Duitse stad Vreden. Met een oppervlakte van 135 vierkante kilometer valt er in Vreden, met zijn vijf kerkdorpen en buurtschappen, heel veel te beleven! Op de ranglijst van steden is Vreden met zijn 22.000 inwoners ‘slechts’ een kleine tot middelgrote stad. Desondanks heeft het stadje grootste dingen bieden. Zo is Vreden bijvoorbeeld de eerste Fairtrade stad van het Münsterland! Daarmee geeft ze een concreet signaal af voor een rechtvaardigere wereld.

In het bekende natuurgebied Zwilbrocker Venn, op de grens met Duitsland en maar 5 kilometer van de accommodatie, strijken ieder jaar weer flamingo’s neer. Het is daarmee het meest noordelijke broedgebied van de subtropische grote waadvogel en een van de bekendste trekpleisters van West-Duitsland.

Waar het Zwillbrocker Venn begint, stopt het asfalt. Alleen wandelaars en fietsers zijn er welkom. Voor een ommetje in het veen zijn mooie routes uitgezet. Aan de Duitse kant van de grens vind je een informatiecentrum en zijn er enkele uitzichtsposten waar je een goed uitzicht hebt op het meer en het eilandje waar de flamingo’s broeden.

Kom grenzeloos genieten in de grensstreek van Nederland en Duitsland. Wil je ontspannen of ga je liever op pad? In de grensstreek kan het allebei. Dagjes uit, wandel- en fietstochten, winkele en culinair genieten. In de grensstreek kan het allemaal.

Voor meer informatie over de grensstreek, Vreden en het Zwillbrocker Venn:


De Achterhoek

De Achterhoek staat bekend om haar karakteristieke landschap, authentieke boerderijen en eeuwenoude dorpjes. Maar de streek leent zich ook perfect voor een leuk dagje uit. Er valt veel te beleven en te ontdekken, voor jong en oud, op actief en sportief gebied. De omgeving heeft een breed scala aan attracties en bezienswaardigheden; van kastelen en prachtige landgoederen tot klimbossen en avonturenparken. Kom de weg zoeken in het grootste doolhof van Europa of een dag cultuursnuiven in één van de vele musea!

Voor meer informatie over de Achterhoek en tips voor leuke dagjes uit, kijk op: